Martijn Rosman

Martijn Rosman:
“Iets betekenen voor Texel”


Naam: Martijn Rosman uit Den Burg

Leeftijd: 34 jaar

Achtergrond: partner van Carmen, die ook op de lijst staat

Is er ien von:  Komt uit Almere, belandde na een periode bij een camping in Frankrijk in de horeca bij Quinty’s en ging niet meer weg van het eiland.


Beroep en hobby’s: Martijn heeft altijd banen in de horeca gehad en ook een opleiding tot horeca-ondernemer gevolgd. Tegenwoordig werkzaam voor Texelvakanties, waarbij Martijn zich vooral met de financiële en organisatorische kant bezighoudt. “De samenwerking gaat perfect, ik vind het heerlijk dat we zo met elkaar werken.” Bij het woord hobby’s valt het stil. Martijn prutst graag thuis door met excelsheets, maar dat is werkgerelateerd. Sport dan? “Carmen sport voor twee. Ik houd wel van koken, valt dat onder hobby?”

Martijn is gretig. Hij staat te popelen om meer te leren over de Texelse politiek. Hij heeft nog geen bestuurlijke ervaring, maar wel aan grote groepen leiding gegeven. “Bij één van mijn banen voor ik naar Texel kwam was ik verantwoordelijk voor vijfentwintig vergaderzalen en vijfenzeventig man personeel. Ik houd van aanpakken en kan goed schakelen.” Hij heeft een mening over wat er op het eiland gebeurt, maar wil wel graag eerst helemaal tot op de bodem doorgronden waarom zaken op een bepaalde manier zijn geregeld. “Er is een reden voor waaróm iets zo wordt gedaan of besloten. Ik wil dat uitzoeken en daarbij nagaan of iets op een andere, betere manier kan. Maar als je daarbij aan de zijlijn blijft staan, kan je niets voor elkaar krijgen. Ik wil meedenken en mijn mening uiten.”

Frisse blik

Een frisse blik op alles wat er gebeurt, open erin gaan. Dat wil Martijn voor de komende periode bieden. Hij wil er ook over nadenken hoe de bevolking beter kan worden betrokken bij lokale beslissingen. “Ik vind die drempel nu te hoog.” Daarnaast wil hij actief meedenken over de toekomst. “Alles wat nu wordt besloten, krijgen wij de rest van ons leven mee te maken. Mijn interesse is breed. Van alles wat naar voren komt wil ik iets lezen, voor me hebben, zien, uitzoeken waarom. Ik beweer niet dat ik alles beter weet, maar ik wil wel overal een gefundeerde mening over kunnen vormen.”

Aanpakken

Dat de VVD een ondernemende partij is, spreekt Martijn aan. Dat de lijst relatief veel jonge mensen bevat ook. “We zijn allemaal gretig om iets te doen voor Texel. Dat is het, ik wil me nuttig maken voor het eiland. Iets betekenen en niet alleen maar roepen vanaf de zijlijn dat iets slecht is geregeld en alles beter moet. Ik wil daar daadwerkelijk iets aan dóen. Aanpakken!”

Hij staat nog niet op een verkiesbare plek, maar wil daar voor de toekomst absoluut naartoe werken. “Ik zie deze periode echt als een groeitraject. Ik wil me inzetten voor Texel en de Texelaars.”