2018-7 :Tweede Kamerlid VVD brengt bezoek aan Texel


Door Eva Groot Gepubliceerd: Vrijdag 13 Juli 2018

Bron Texel Plaza

Tweede Kamerlid Sven Koopmans van de VVD bracht donderdag een bezoek aan Texel. Koopmans is binnen de Haagse fractie woordvoerder voor Binnenlandse Zaken en Justitie. Ook fungeert hij als contactpersoon voor de Texelse VVD.

“Vanuit zijn rol als contactpersoon wilde Koopmans graag horen welke zaken op Texel spelen”, laat wethouder Hennie Huisman weten, die Koopmans begeleidde tijdens zijn bezoek. Op de agenda stonden donderdag de problematiek rond wonen op Texel, de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) en de btw-verhoging op het bootkaartje.

De eerste stop was bij het TESO-kantoor om de voorgenomen btw-verhoging op bootkaartjes te bespreken met directeur Cees de Waal. “Deze verhoging komt aan de orde in de Tweede Kamer”, laat Huisman weten. “Koopmans zal Tweede Kamerfractie inlichten over het Texelse standpunt, zodat dit ook van onze kant goed belicht wordt.” Daarnaast kwamen bij TESO de bereikbaarheid van Texel en de doorstroming in Den Helder aan de orde. 

Omdat Koopmans ook privacy zijn portefeuille heeft, wilde de Texelse VVD-fractie de per 1 mei ingevoerde AVG met hem bespreken. “Over een half jaar wordt deze verordening in de Tweede Kamer geëvalueerd. Goed dus, om mee te geven dat er veel onbegrip is over het feit dat de OSG niet zonder expliciete toestemming de namen van geslaagden mag vrijgeven”, aldus wethouder Huisman. Op het kantoor van Omnyacc lichtte Bart Goemans de gevolgen van de AVG voor de verschillende sectoren in het bedrijfsleven toe. 

Tot slot volgde nog een gesprek met de wethouder Huisman over de Texelse woonsituatie. “De doorstroming in Den Helder en het wonen op Texel zijn vooral provinciale aangelegenheden”, laat wethouder Huisman weten. “Koopmans heeft een goed netwerk bij de provincie. Hij onderhoudt bijvoorbeeld contacten met de commissaris van de Koning en gedeputeerde Elisabeth Post. Hij heeft vragen aan ons gesteld om een goed beeld te krijgen van wat de Texelaars bezig houdt, zodat hij daar als ambassadeur voor ons kan optreden.”